Magyarul | English
Információ: 06-1-301-8745

Fio

Technikai elemzés

Azon ügyfelek, akik a befektetésnél inkább a chartok „olvasására" összpontosítanak biztosan értékelni fogják a „Technikai elemzés" részt. Előnye, hogy Ön az egyes paramétereket egyedül választja ki. A technikai elemzés a vétel / eladás lehető legjobb időzítésére szolgál, és a fundamentális elemzéssel együtt jelentősen segíthet az Ön befektetésének sikerében. Elsősorban a spekulatív és rövid távú kereskedésnél használatos.

A "Technikai elemzés" az „Értékpapírok részből érhető el, amely a Fio-broker Főmenüjében található.

A technikai elemzést elsősorban a rövidebb távú kereskedők használják.

Gyertyák (Candlestics)

Ez egy olyan chart, ahol minden kereskedési nap egy gyertyaként van megjelenítve, amely tartalmazza a nyitó, a záró árfolyam, a napi minimum és maximum adatait, és a gyertya színe árulja el hogy nap közben esés illetve emelkedés volt-e. Általában a Bollinger szalagokkal együtt használják a kereskedési jelek pontosabb meghatározására. Elsősorban néhány tíz nap árfolyam ábrázolására használatos.

Moving average (MA) (V / E jelzés)

A néhánynapos átlagos árfolyam vétel / eladás jelzéssel. 5, 10, 20, 50, 100, vagy 200 napos átlagot választhat. Az ügyfél a napok számát aszerint választja, milyen trendet szeretne figyelni: nagyon rövid (5-13 nap), rövid (14-25 nap), rövidebb középtáv (26-49 nap), közép távú (50-100 nap), vagy hosszú távú trend (100-200 nap). A vétel / eladás jelzése az MA áttörése esetén következik be. Minél hosszabb a kiválasztott időszak, a jelzés annál megbízhatóbb.

Exponential moving average (EMA) (V / E jelzés)

Néhánynapos exponenciális átlagos árfolyam vétel / eladás jelzéssel. 5, 10, 20, 50, 100, vagy 200 napos átlagot választhat. Az EMA általában megbízhatóbb, mint az MA, mivel a számításnál a régebbi dátumoknak kissebb a jelentőségük. A napok száma hasonlóan van kiszámítva mint az MA-nál. A vétel / eladás jelzése az EMA áttörése pillanatában következik be. Minél hosszabb a kiválasztott időszak, a jelzés annál megbízhatóbb.

Bollinger bands (BB felső / közép / alsó, Bollinger szalagok)

A mozgóátlagot behatároló sáv. A sáv szélessége a részvényárfolyam volatilitásából adódik. Minél szűkebb a sáv, annál kisebb kilengések láthatóak a kiválasztott értékpapírnál, és fordítva. Tipikus az, amikor az alacsonyabb volatilitású hosszabb időszak után jelentősebb árfolyamváltozás következik. A kapcsolódó Percent B indikátor pontosan kiszámítja az aktuális árat a BB szélességéhez képest. A 0 - 1 közötti érték, a sávon belüli árfolyamot jelzi.

Moving average convergence divdergence (MACD)

Sokan a legmegbízhatóbb indikátornak tekintik. A hosszú távú MA (26napos) és a rövid távú (12napos) MA kivonásával kell kiszámítani. A chartba az ún. Trigger, vagyis a jelző vonal (9 napos MA) is be van rajzolva, amely generálja a vételi / eladási jeleket. Az MACD indikátor nulla körül oszcillál. A vételi / eladási jel abban a pillanatban keletkezik, amikor az MACD a jelző vonal fölé jut, és annál erősebb, minél messzebb mozdul az MACD a nullától.

Money flow index (MFI)

Momentum indikátor, amely a részvénybe illetve abból történő pénzmozgás erősségét méri. Az árfolyammal és a forgalommal is dolgozik. Az indikátor 20-80 közötti értékekben mozog, minél közelebb van e határértékekhez, annál nagyobb az árfolyamváltozás valószínűsége.

Rate of change (ROC)

Százalékos változás a kiválasztott időszakon belül. 5 illetve 10 napos árfolyamváltozás ábrázolására használatos. Az indikátor 0 körül oszcillál és ezen értéktől való kitérés jelzi a trendváltozást. A 0 érték áttörése pedig egy jel, amely megerősíti a trendváltozást.

Volume oscillator (PVO)

Az adott részvény MA forgalma közti különbség. Az indikátor független a részvény árfolyamától. A trend megerősítésre hasznáják. Emelkedő árfolyam + emelkedő forgalom = több vásárló , vagyis valószínűsíthető a további emelkedés. Csökkenő árfolyam + emelkedő forgalom = több eladó, a csökkenő trend folytatódni fog.

Stochastic oscillator (SO)

Jelzi, hogy hol tartózkodik a záró árfolyam az árterjedelemhez képest. A 0 % az ötnapos minimumnak felel meg, a 100 % pedig a maximumnak. A 20 / 80, a 25 / 75 illetve a 30 / 70 határok áttörése jelenti a jelzést.

Relative strength index (RSI)

A relatív erősség indexe, az árfolyam átlagos pozitív illetve negatív változásai segítségével lehet kiszámítani egy adott időszakon belül. Az indikátor 0-100 között mozog, és a 70 feletti értékek túlvásároltságot, a 30 alatti értékek pedig a túladottságot jelzik. Az RSI pontos értéke a chart fejlécében található és a 30 / 70 értékeken kívül a 20 / 80 (volatilis részvények számára), illetve a 40 / 60 (indexek számára) is választható.


Fio-broker

Belépés | Demó

Árfolyamok

CZK24,9535423,64146
USD1,084341,02116
GBP0,883660,83217
CHF1,012670,95367
PLN4,837114,55532

További devizák


X