Magyarul | English
Információ: 06-1-301-8745

Fio

Elektronikus szakmai törődés

Az elektronikus szakmai törődés a Fio o.c.p., a.s. értékpapír-kereskedő projektje, amely végrehajtása a szlovák 566/2001 értékpapírtörvény megfelelő részeiből adódott, továbbá a cseh Fio banka tapasztalataiból, amely Csehország legnagyobb kisbefektetőkkel foglalkozó értékpapír-kereskedője.


Az értékpapírtörvény többek között azt is előírja az engedéllyel rendelkező kereskedőknek, hogy a befektetési szolgáltatásait a tisztességes kereskedelem elvei alapján és szakmai törődéssel nyújtsa. Ezen elv alapján köteles felmérni az ügyfél befektetések terén szerzett ismereteit és tapasztalatait. Az elektronikus szakmai törődés projekt automatizált ellenőrző mechanizmusokat vezet be, amelyek célja elsősorban azonosítani azon megbízásokat, amelyeknél az ügyfél nem rendelkezik elegendő ismerettel és tapasztalattal ahhoz, hogy tudatosítsa az összes összefüggő kockázatot.

Az elektronikus szakmai törődés védi a befektetőt azon lépések előtt, amelyek nincsenek összhangban a befektetések terén szerzett ismereteivel és tapasztalataival.

Hogy a Fio o.c.p., a.s. értékpapír-kereskedő megszerezze az ügyféltől a megfelelő szakmai törődés nyújtásához szükséges összes fontos adatot, az ügyfeleinek Befektetési kérdőívet nyújt át kitöltésre, és ezt már a Bizományi szerződés aláírásánál. Ha változások következnek be az adatokban, amelyeket az ügyfél így szolgáltatott, a kérdőívben bármikor módosíthatja azokat az ügyfélszolgálati munkatárs közreműködésével, vagy egyedül a Fio-broker applikáció Globális beállításain keresztül. Úgyszintén az ügyfélnek lehetősége van bármikor javítani az adatokon, ha ezek helytelenül vagy pontatlanul voltak feljegyezve. A kérdőívben feltüntetett adatok érvényessége egy év az utolsó frissítéstől számítva, ezen időszak lejárta után a megbízás adás csak akkor lesz engedélyezve, ha a kérdőív frissítésre kerül vagy megerősítésre kerülnek az ott lévő adatok .

Abban a pillanatban, hogy az elektronikus szakmai törődés ellenőrző mechanizmusai már a megbízásadásnál azt értékelik ki, hogy a megbízás teljesülése potenciálisan magasabb kockázatot jelent az ügyfél számára, amely bevállalása nem feltétlenül van összhangban a Befektetési kérdőívben feltüntetett adatokkal, a rendszer megszakítja az ilyen megbízás fogadását és az ügyfélnek a megfelelő figyelmeztetést jeleníti meg. Ha az ügyfél a figyelmeztetés ellenére vállalaja az ilyen kockázatot, a megbízást az „Elküld" gombra való újbóli kattintással erősíti meg. Ellenkező esetben az ilyen megbízás nem lesz elfogadva feldolgozásra. Amennyiben viszont a kereskedő az elektronikus szakmai törődésen belül a Befektetési kérdőívben feltüntetett információkat úgy ítéli meg, hogy az ilyen részvényekbe történő befektetést semmiképpen sem ajánlja, az esetleges megbízás feldolgozása tartósan elutasításra kerül a kockázatvállalás beleegyezési lehetősége nélkül.


Amennyiben problémák merülnének fel az elektronikus szakmai törődéssel kapcsolatban, forduljon a kapcsolattartó irodájához.


Fio-broker

Belépés | Demó

Árfolyamok

CZK24,9535423,64146
USD1,084341,02116
GBP0,883660,83217
CHF1,012670,95367
PLN4,837114,55532

További devizák


X