Magyarul | English
Információ: 06-1-301-8745

Futures típusok

Az egyes futures kontraktusok a mögöttes termékkel különböznek, amelyre ki vannak írva. A klasszikus nyersanyag-, index- vagy deviza-futuresek mellett léteznek olyan egzotikus futures kontraktusok is, mint pl. az időjárásra.

Az amerikai futuresek kereskedési díja 3,95 USD/kontraktus-tól kezdődnek!

Bővebben az egyes típusokról

Index futures

Az index futures egy index eszközért fizetett fix összeg ügylete egy adott jövőbeni időpontban. Az index futures elsődlegesen egy fogadás az index jövőbeni értékére. Az index futures meghatározása a feltételezett index értéket jelképezi a futures lejáratánál. A mögöttes termék (index) fizikai szállítása lehetetlensége következtében csupán a pénzügyi elszámolás lehetséges.

Részvény futures

A részvény futures egy részvényért fizetett fix összeg ügylete adott jövőbeni időpontban. A részvény futures elsődlegesen egy részvényre adott tipp, másodsorban tipp a jövőbeni spot devizaárfolyamra és a jövőbeni rizikó nélküli spot kamatlábra. A futures adott részvényre szóló árjegyzése a futures érvényességének lejártakor valószínűsített árat testesíti meg. A részvény pillanatnyi értékétől, osztalékától és a futures érvényességének lejártakor érvényes kamatlábtól függ.

Futures fizikai árura

Az áru futures egy árucikkért fizetett fix összeg ügylete adott jövőbeni időpontban. Az áru futures elsődlegesen egy árucikk árára adott tipp, másodsorban tipp a jövőbeni spot devizaárfolyamra és a jövőbeni rizikó nélküli spot kamatlábra. Mögöttes árucikk lehet agrártermék (gabona, hús, tej, cukor,...), nemesfém, nyers fém vagy energetikai árucikk (földgáz, kőolaj...). A spot ár és a futures árjegyzése közötti ár a tranzakciós költségektől, at árucikk áradásának módjától, az árucikk raktározhatóságától, gyártási és fogyasztási ciklusoktól függ.

Deviza futures

A deviza futures egy devizáért fizetett fix összeg ügylete adott jövőbeni időpontban egy másik devizáért. A deviza futures elsődlegesen egy devizanem árfolyamára adott tipp, másodsorban tipp a jövőbeni spot rizikó nélküli kamatlábára a két devizanemnek. A deviza futuresek kevesebb mint 1%-a záródik átadással.

Kamat futures

A kamat futures egy fix összeg ismeretlen összegre való cseréje valamilyen devizanemben, vagy adósjegyre való csereügylete ugyanabban a devizanemben. Az ismeretlen összeg nagysága a jövőbeni spot rizikó nélküli kamatlábtól függ. A kamat futures tipp a jövőbeni spot rizikómentes kamatlábra.


Fio-broker

Belépés | Demó

Árfolyamok

CZK24,9535423,64146
USD1,084341,02116
GBP0,883660,83217
CHF1,012670,95367
PLN4,837114,55532

További devizák


X