Magyarul | English
Információ: 06-1-301-8745

Fio > Hírek > Elemzések > A Fortuna Entertainment Group célárát 118 CZK-ra emeljük

A Fortuna Entertainment Group célárát 118 CZK-ra emeljük

19.1.2011 11:49, BAAFOREG

A mi korábbi értékelésünk a megjelent eredményekkel összevetve túlsoságosan konzervatívnak bizonyult, ezért a jobb 2010-es harmadik negyedévi eredmények miatt módosítjuk a Fortuna Entertainment Group N. V. részvényeinek célárát.

Ajánlás: Venni
Új célár: 4,82 EUR (118 CZK)
Korábbi célár: 4,51 EUR
Kibocsátott részvények száma: 52 millió

Alapvető adatok a társaságról:
Strawinskylaan 1223 WTC
T.A/L 12, 1077XX
Amsterdam
Hollandia
www.fortuna-group.eu

A Fortuna Entertainment Group N. V. 15,83 millió darab részvényt bocsátott ki, melyek jelenleg nyilvánosan kereskedhetők. A részvények jegyzési ára 105,52 CZK volt. A kibocsátott részvények a prágai tőzsdén (Burze cenných papírů Praha, BCPP) és a varsói tőzsdén vannak jegyezve (Gilda Papierów Wartoœciowych w Warszawie, GPW). A részvények jegyzéséből befolyt tőke lottójátékok bevezetésére lesz használva Csehországban az Intralot társaság közreműködésével. A társaság számításai szerint a jövőben a tiszta nyereség 70 - 100 százaléka lesz osztalékként kifizetve.

A Fortuna Entertainment Group Közép-Európa legnagyobb sportfogadó társasága. A sportfogadás szorosan összefügg a sporttal, valamint a sporttal kapcsolatos eseményekkel, és az egész Európai Únióban millióan hódolnak a játéknak. A húszéves piaci jelenléttel szerzett know-how segítségével a Fortuna új trendek meghatározója és különböző sztenderdek megalkotója lett ebben a szférában. Az ügyfelei számára rendszeresen nyújt új termékeket és szolgáltatásokat, mindezt vagy kihelyezett irodák vagy pedig új disztribúciós csatornák segítségével, mint például az internet vagy a mobiltelefon.

A Fortuna Entertainment Group 2009-ben alakult és Közép-Európa legnagyobb sportfogadó társasága lett. A kezdetben cseh társaság fokozatosan egy holdinggá nőtt, mely jelenleg még a szlovák és lengyel piacon is tevékenykedik. A Fortuna a horvát piacon egy partner társaság által van jelen, mely habár nem tagja a holdingnak, viszont a Penta befektetési társaságba tartozik. A húszéves piaci jelenlétének köszönhetően a Fortuna egy bevált márkát jelent az ügyfelek körében. Ezt bizonyítja az online fogadások gyors emelkedése, melyet a Fortuna Entertainment Group elsőként vezetett be Szlovákiában, később pedig Csehországban. A társaság kulcsfontosságú divízióját jelentik a tapasztalt bookmakerek, melyek remekül orientálódnak a lokális piacokon. A sport és a fogadókörnyezet ismerete lehetővé teszi a szorzók beállítását oly módon, hogy az magasan versenyképes legyen és egyúttal kedvező legyen az ügyfelek számára is, mivel a jó bookmaking lehetővé teszi a nagy tétek fogadását is. A Fortuna egyúttal az ügyfelek számára gyors nyereménykifizetést is biztosít.

A Fortuna Group fogadóiroda három európai piacon van jelen: Csehország, Szlovákia és Lengyelország. A jelenlévő piacokon a Fortuna több disztribúciós csatornát is használ: irodákat, online szolgáltatásokat, telefonos szolgáltatásokat, SMS híreket és standokat.

A telefonos fogadás egy olyan termék, melyet a Fortuna Entertainment Group mindössze Csehországban nyújt. Ez a fajta fogadás már 2007-től elérhető, mely az olyan ügyfelek számára lett meghatározva, akik előnyben részesítik az operátorral történő személyes kapcsolatot. Egy kiegészítő szolgáltatásról van szó, mely az online fogadást előzte meg.

A sportfogadás piaca Közép-Európában
Közép-Európa sportfogadói piaca egy oligopol piacnak felel meg, melyet néhány játékos ural. Egész európai szemszöggel nézve a fogadás és a játék fő motorja az internet lesz. Az európai online szektor növekvő forgalmat mutat, 2008-ban 6,5 milliárd euróról volt szó, melyet a teljes szerencsejáték üzletágának 7%-át teszi ki. Becslések szerint 2012-ben ez az összeg 11 milliárd euróra nő majd és az internet részesedése 12%-ra fog emelkedni. A számok a European Gaming & Betting Association (EGBA) európai szakmai egyesülettől származnak.

A másik fontos mutató pedig az, hogy az online fogadás növekedése nem zajlik a kihelyezett irodák rovására. Az ügyfelek az interaktivitásra vonatkozó növekvő igényei miatt egyre népszerűbbek az ún. LIVE fogadások, tehát az élő fogadások a mérkőzések alatt, mely terméket a Fortuna Entertainment Group minden piacon kínál.

Fortuna a cseh piacon
A Fortuna Entertainment Group a cseh piacon a legnagyobb és legrégebbi irodák közé tartozik. Vezetőnek számít az internetes fogadás területén, melyet 2008-ban indított útjára. Termékeit ezen kívül irodák illetve franchise alapon partnerirodák (ún. Fortunkák) segítségével nyújtja, ahol a Fortuna termináljai bárokban és éttermekben vannak elhelyezve. A Fortuna a cseh piacon ezen kívül a telefonon történő fogadást is biztosítja.


SWOT Analízis

Erős oldalak:
- A piaci részesedés tekintetében második helyen áll Csehországban és Szlovákiába, valamint harmadik helyen Lengyelországban
- Számhúzó játékok bevezetése Csehországban
- Kiépített irodahálózat

Gyenge oldalak:
- A társaság bruttó nyereményei a bookmaking minőségétől függ (a mérkőzések egyes szorzóitól)

Lehetőségek:
- Nagyobb részesedés az online sportfogadás terén
- Számhúzó játékok Csehországban és más országokban (méretgazdaságosság)
- A lengyel online fogadás deregulációja
- A Fortuna Chorvatsko opciók érvényesítése
- Lehetséges akvizíció a Sazka a.s. társasággal

Fenyegetések:
- Minden piacon élénk versengés az alacsony költségvetésű társaságokkal a sportfogadás területén
- Az ügyfelek a vártnál gyorsabb átterelődése az online szolgáltatásokhoz az irodák rovására.

A fent említett kockázatok negatív hatással lehetnek a jövőben a társaság gazdálkodására és negatívan érinthetik a becsült modelt. A vártnál kisebb bevételek és nyereségesség esetén az általunk számolt belső érték túlbecsült lehet.


Robin Koklar

E hírt a Fio o.c.p., a.s. a Fio banka, a.s.-től vette át.
A Fio o.c.p., a.s. felügyeleti szerve a Národná banka Slovenska (Szlovákia Nemzeti Bankja).
Nyilatkozat a befektetési ajánlások tisztességes ismertetéséről

Legújabbak:

további hírek


Fio-broker

Belépés | Demó

Árfolyamok

CZK25,3289123,99709
USD0,985800,92836
GBP0,929170,87503
CHF0,972380,91573
PLN4,955514,66683

További devizák


X