Magyarul | English
Információ: 06-1-301-8745

Fio > Hírek > Cikkek és tőzsdei hírek > NWR – mikor lesznek elérhetőek az új részvények?

NWR – mikor lesznek elérhetőek az új részvények?

5.5.2011 11:35, BAANWR, BAANWRUK

Ma késő délután várhatóan az NWR bejelenti, hogy a részvényesek hány százaléka fogadta el a részvénycserét, vagyis, hogy bekövetkezik-e a részvénycsere.
Valószínűbb, hogy a részvénycsere tényleg bekövetkezik és az új részvények holnaptól kereskedhetőek lesznek a BCPP-n és az RMS-en. A holnapi kereskedés kezdete viszont később lehet, mint a hagyományos kereskedés a részvények technikai cseréje miatt.
Az új NWR részvények tickere BAANWRUK lesz, az ISIN pedig GB00B42CTW68 lesz. Az eredeti NWR részvényeknél megváltoztatásra kerül a megnevezésük, NWN-re, hogy különbözzenek az új részvényektől, de marad a BAANWR ticker és a NL0006282204 kódú ISIN. A változások holnaptól lesznek érvényesek, amennyiben bekövetkezik a részvénycsere.
A Fio azon ügyfelei, akik elfogadták a részvénycserét, már néhány napja a Tranzakciók között a BAANWR-nél „PPN beállítás" tételt látnak (vagyis a kereskedési jog felfüggesztése). És ez külön van beállítva a CDPC-ben és az RMS-nél regisztrált részvények számára, amennyiben ilyenekkel rendelkeztek.
Amennyiben a részvénycserét az NWR igazgatótanácsa jóváhagyja, akkor holnap a nap folyamánt az ügyfeleknek egyéb tételek is megjelennek a tranzakciók között, amelyek a részvénycserét jelzik majd. A PPN megszüntetése, az eredeti NWR eltávolítása és az új NWR bevitele lesznek ezek. A portfolióban így az eredeti részvények helyett ugyanolyan mennyiségben jelennek meg az új részvények, amelyekkel az ügyfelek szabadon rendelkezhetnek, úgy ahogy azt megszokták.
A részvénycsere teljes művelete technikailag igényesebb művelet, amelyhez a letétkezelők együttműködése is szükséges. Ezek az előzetes információk alapján az új részvényeket a holnapi nap folyamán transzferálják az ügyfelek számláira, ezért előfordulhat, hogy az ügyfeleink a kereskedés kezdetén nem rendelkeznek az összes új részvénnyel. Az esetleges komplikációkért előre is elnézést kérünk és biztosítjuk ügyfeleinket, hogy mindent a lehető legrövidebb időn belül próbáljuk végrehajtani. Viszont a vásárlási lehetőség nem lesz korlátozva. Megértésüket köszönjük.


Jana Havelková, Fio banka a.s.

Legújabbak:

további hírek


Fio-broker

Belépés | Demó

Árfolyamok

CZK25,4244224,08758
USD1,068551,00629
GBP0,891720,83977
CHF1,028590,96866
PLN4,844534,56232

További devizák


X