Magyarul | English
Információ: 06-1-301-8745

Fio > Hírek > Cikkek és tőzsdei hírek > Az NWR N.V. részvények cseréje az NWR Plc.-re

Az NWR N.V. részvények cseréje az NWR Plc.-re

14.4.2011 10:33, BAANWR

Az NWR társaság érdeke, hogy a részvényei az előkelő FTSE indexbe kerüljenek, ahova, csak a nagy-britanniai székhelyű társaságok kerülhetnek. Az NWR jelenlegi székhelye Hollandia. A székhely áthelyezésén belül az új NWR Plc. társaság új részvényeket bocsát ki és a jelenlegi NWR részvénytulajdonosoknak kínálja fel. A részvény-csere 1:1 arányban történik, vagyis a részvényes annyi darab új részvényhez jut, amennyit bejelent a cseréhez (természetesen csak annyi részvényt jelenthet be, amennyi a tulajdonában van, esetleg kevesebbet).

Amennyiben a részvénycserét a jelenlegi részvényesek legalább 80%-a elfogadja, megtörténik a csere. A jelenlegi többségi tulajdonos, a BXR Mining (az NWR részvények 63,6%-a van a tulajdonában), az ajánlatot elfogadja. A csere időpontja 2011. május 5-re van tervezve és az új részvényekkel a BCPP és RMS tőzsdéken (ezen kívül Londonban és Varsóban) várhatóan 2011.05.06-tól lehet majd kereskedni. A „régi" részvények valószínűleg vissza lesznek hívva a tőzsdékről, így jelentősen csökken a további eladásnak a lehetősége. Abban az esetben, ha az elfogadás aránya legalább 95% lesz, a fennmaradó „régi" részvények 5%-a is mindenképp kicserélésre kerül.

Információk a Fio banka, a.s. ügyfeleinek, akiknek NWR részvények vannak a tulajdonukban, melyeket a BCPP vagy RMS tőzsdéken vásároltak:
A BAANWR részvényeket legkésőbb 2011.04.29-ig 12:00 óráig szükséges bejelenteni a cserére. Ez az időpont változhat. A cserére a befektetők önszántukból jelentkezhetnek, és úgy zajlik le, hogy a befektető megbízást ad az önkéntes ajánlat elfogadására a BAANWR törzsrészvényeinek átvételére. Az elfogadási megbízást a közeljövőben lehet majd adni a Fio-broker applikáción keresztül. A megbízásadás kezdetéről értesítjük Önöket a Fio-broker applikáción és a weboldalon keresztül.

Az elfogadási megbízás megadásával a részvényeken PPN (kereskedési jog felfüggesztése) lesz beállítva egészen addig, amíg megtörténik a jelenlegi részvények cseréje az új részvényekre (2011. május 5-re van tervezve). A kereskedési jog felfüggesztési ideje alatt tehát nem lehetséges majd eladni a részvényeket. A PPN tulajdonsággal ellátott részvények számát a részvényes csak növelni tudja, semmiképp nem csökkenteni. Nagy a valószínűsége, hogy az adott időre az NWR kereskedése a tőzsdéken szünetel majd, hogy a PPN tulajdonsággal ellátott részvények tulajdonosai ne maradjanak le eladási lehetőségekről.

Az NWR részvények cseréjére vonatkozó ajánlat elfogadását ajánljuk ügyfeleinknek, viszont kérjük Önöket, hogy ismerkedjenek meg az NWR társaság hivatalos, e témához kapcsolódó dokumentumaival.

Az ajánlattal összefüggő információs dokumentumok ITT találhatóak:

További, a részvénycsere elfogadásának kezdetével is kapcsolatos információkat a közeljövőben közlünk.


Jana Havelková, Fio banka a.s.

Legújabbak:

további hírek


Fio-broker

Belépés | Demó

Árfolyamok

CZK25,4244224,08758
USD1,068551,00629
GBP0,891720,83977
CHF1,028590,96866
PLN4,844534,56232

További devizák


X