Magyarul | English
Információ: 06-1-301-8745

Fio > Hírek > Cikkek és tőzsdei hírek > Kellemes meglepetést okozott az Intel

Kellemes meglepetést okozott az Intel

14.10.2009 13:25

Kellemes meglepetést okozott az Intel

A legnagyobb processzor-gyártó, az Intel tegnap piaczárás után nyilvánosságra hozta az idei évi harmadik negyedéves eredményeit. A nyereség elérte az 1,9 milliárd dollárt, ami részvényenként 33 centnek felel meg. Ez a múlt évihez képest 8 százalékos csökkenést jelent, azonban még így is fölülmúlta az elemzői várakozásokat, melyek részvényenkénti 28 centről szóltak. Hasonló mozgás volt tapasztalható a bevétel terén, mely elérte a 9,4 milliárd dollárt (éves 8 százalékos csökkenés), azonban az elemzők 9 milliárd dolláros bevételt jósoltak. A bevételek és a nyereség éves csökkenése gazdasági válsággal magyarázható, mivel a fogyasztók kevesebbet fektetnek az információs technológiákba, és ezek vásárlását későbbi időpontokra halasztják el. Annak ellenére, hogy az Intel komoly sikereket ért el a kisebb notebook-ok terén, az alacsony árak miatt nem tudta ellensúlyozni a szerverek bevételeinek csökkenését, mivel a cégek ezeket nem használják olyan mértékben mint korábban. A legnagyobb árcsökkenés a chipek terén volt tapasztalható, mivel az értékesítők az alacsony árakkal próbálják magukhoz csalogatni a vásárlókat. Az Intel a válságra a kiadások csökkenésével reagál. Ennek köszönhetően a nyereséghányad elérte az 57,6 százalékot, mely a múlt évi 50,8 százalék után igen csak jó eredménynek mondható.
Az Intel a negyedik negyedévre kiadott bevételbecslése (10,1 milliárd USD, 0,4 milliárd dolláros kilengéssel) kellemesen meglepte a piacot, az elemzők becslései ugyanis mindössze 9,5 milliárd dollárról szóltak. Az Intel jelenleg a karácsony előtti keresletnövekedésre, valamint a bevezetendő Windows 7-el kapcsolatos chipek értékesítéseire összpontosít. Úgy gondoljuk, hogy pont ezek a tényezők segíthetik majd a negyedik negyedéves eredményeket. A későbbi fejlődés azonban jócskán függ majd a válság kimenetelétől. Az USA-ban és Európában növekvő munkanélküliség negatív hatással lesz majd a keresletre. Ellenben az ázsiai országok fellendülése ezeket a kieséseket kiegyenlíthetik.
Az eredményekre tegnap az Intel részvények a zárás utáni kereskedésben 4,8 százalékos emelkedéssel reagáltak (21,48 USD). Fio, o.c.p., a.s., Jana Havelková E hírt a Fio o.c.p., a.s. a Fio, burzovní společnost, a.s.-től vette át. A Fio o.c.p., a.s. felügyeleti szerve a Národná banka Slovenska (Szlovák Nemzeti Bank). E befektetési ajánlások tartalma nem volt közölve a kibocsátóval. A Fio, burzovní společnost, a.s. market maker a prágai értéktőzsdén (Burza cenných papírů Praha, a.s.) és az RM-SYSTÉM, a.s. elektronikus tőzsdén. A Fio, burzovní společnost, a.s. a következő kibocsátók árjegyzője: Komerční banka, a.s., ČEZ, a.s., Telefónica O2 C.R., a.s., UNIPETROL, a.s., Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, Orco Property Group, Philip Morris ČR a.s., Zentiva, a.s., Central European Media Enterprises, Ltd. A Fio, burzovní společnost, a.s. a befektetési ajánlások kapcsán rendszeres ellenőrzéssel előzi meg az érdekellentét kialakulását. A Fio, burzovní společností, a.s. felügyeleti szerve a Česká národní banka (Cseh Nemzeti Bank).

Legújabbak:

további hírek


Fio-broker

Belépés | Demó

Árfolyamok

CZK24,3794423,09756
USD1,110941,04622
GBP0,904400,85170
CHF1,017620,95833
PLN4,824574,54352

További devizák


X