Magyarul | English
Információ: 06-1-301-8745

Fio > Hírek > Cikkek és tőzsdei hírek > Tényleg ilyen gyenge a dollár?

Tényleg ilyen gyenge a dollár?

12.10.2009 15:29

Tényleg ilyen gyenge a dollár?

Tényleg annyira gyenge a dollár, ahogyan arról a médiában az utóbbi időkben beszélnek? Miért nem ér akkor egy 1 euró egyenesen 2 dollárt? Csodálkozok, hogy ha ennyire világosak a meggyőződések, akkor egyáltlán miért tartja illetve veszi valaki a dollárt. Majdnem hogy azért, hogy finanszírozni tudja a 14 napos karibi-szigeteki szabadságát… miközben ezzel némi túlzásokba estem. Nézzük meg tehát a tényeket, melyeket a grafikonok ábrázolnak és mindenki számára reális képet festenek.
Nézzük meg az egyes devizapárok mozgását a múltban X évre visszamenőleg. Így látható, hogy a jelenlegi helyzet nem olyan, amin a devizapárok a múltban nem mentek volna keresztül. A jelentős emelkedéseket követő hónapokig tartó unalmas mozgások időszakai a múltban folyamatosan váltották egymást. Az EURUSD is volt már gyengébb, amikor az árfolyam egy átmeneti időre elérte az 1,6-os szintet.
Jelen állás szerint az EURUSD párosnak van tere a technikai ellenállástól való elpattanásnak, mely a hosszú távú emelkedő trend határát képezi. Amennyiben nem valósul meg az 1,4844-es szint áttörése – melyet a technikai indikátorok sem erősítenek meg -, akkor az EURUSD mozgásának törése előtt állunk, és az EURUSD gyengülésére lehet számítani. Vagyis az euró gyengülésére és a dollár erősödésére. Semmi meglepő nem lenne abban, ha ezek után egy hosszú oldalazás következne, amelyben az árfolyam akár évekig is mozoghat, ahogyan az EURUSD esetében történt a 2004 és 2006 közötti időszakban.
Az EURUSD árfolyama jelenleg az azonnali piacon az 1,4765-ös szint körül mozog. Fio, o.c.p., a.s., Tomáš Rojík E hírt a Fio o.c.p., a.s. a Fio, burzovní společnost, a.s.-től vette át. A Fio o.c.p., a.s. felügyeleti szerve a Národná banka Slovenska (Szlovák Nemzeti Bank). E befektetési ajánlások tartalma nem volt közölve a kibocsátóval. A Fio, burzovní společnost, a.s. market maker a prágai értéktőzsdén (Burza cenných papírů Praha, a.s.) és az RM-SYSTÉM, a.s. elektronikus tőzsdén. A Fio, burzovní společnost, a.s. a következő kibocsátók árjegyzője: Komerční banka, a.s., ČEZ, a.s., Telefónica O2 C.R., a.s., UNIPETROL, a.s., Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, Orco Property Group, Philip Morris ČR a.s., Zentiva, a.s., Central European Media Enterprises, Ltd. A Fio, burzovní společnost, a.s. a befektetési ajánlások kapcsán rendszeres ellenőrzéssel előzi meg az érdekellentét kialakulását. A Fio, burzovní společností, a.s. felügyeleti szerve a Česká národní banka (Cseh Nemzeti Bank).

Legújabbak:

további hírek


Fio-broker

Belépés | Demó

Árfolyamok

CZK25,3289123,99709
USD0,985800,92836
GBP0,929170,87503
CHF0,972380,91573
PLN4,955514,66683

További devizák


X