Magyarul | English
Információ: 06-1-301-8745

Fio > Hírek > Cikkek és tőzsdei hírek > Tényleg olyan csalódást okoztak az Intel eredményei?

Tényleg olyan csalódást okoztak az Intel eredményei?

17.1.2008 12:35

Tényleg olyan csalódást okoztak az Intel eredményei?

Az Intel kedden piac zárás után jelentette az elmúlt negyedév gazdasági eredményeit. Páni reakció, amely a jelentés után tört ki, nem volt arányos az elért értékekkel. A 10,71 Mrd. USD nagyságrendű bevételek csupán enyhén voltak az elemzők által várt 10,83 Mrd. USD alatt. És a csökkenést egy olyan terület okozta, amely nem kulcs jelentőségű az Intel számára, ez pedig a NAND memóriák területe, amelyet a zenelejátszókba és a digitális fényképezőkbe használják. Az elért nyereség 0,38 USD/részvény szinten enyhén elmaradt az előrejelzések mögött, amelyek átlagban 0,40 USD szinten voltak. A csökkenést a NOR Flash (0,025 USD) terület költségei okozták, amely a múltban veszteséges volt és az Intel bezárni tervezte a divíziót. Ez 2008 első negyedévében történik meg. Nem teljesültek a brókerek aggodalmai, amelyek downgrade-et adtak az Intelnek, és így idézték elő a majdnem 20%-os esést 27 USD-ról. A fő érvei közé a gyengülő kereslet és a magas készletek tartoztak. Az Intel, amely értékesítése több mint 75%-a USA kívülre megy, az elmúlt negyedévben magas keresletnek örvendezett, elsősorban Európából. Megemlítésre méltó még Ázsia, ahol a kínai keresleti boom a jelenlegi évbe is átterjed. A legjobban keresett termékek közé a laptopok processzorai tartoznak. A készletek az elmúlt negyedévben inkább alacsonyabbak voltak, mint amit a pénzügyi igazgató optimálisnak tartana.
A jelenlegi év kilátása optimista marad az Intel számára, annak ellenére, hogy enyhe fenyegetéssel számít az amerikai gazdaság részéről. A várt bevételek e negyedévre 9,4 - 10 Mrd. USD között lettek megállapítva, ami enyhén ellentmondásos az elemzők előrejelzésével (10,07 Mrd. USD). Az Intel ezen óvatossága érthető, mivel az USA-t recesszió fenyegeti. De ahogy már említésre került, az erő, amely Ázsiából érkezik, fix értékesítési helynek számítható a nehezebb időkben is. És a gyenge dollár ezen elméletnek segítségére szolgál.
Eladások, amelyek kedden kezdődtek, 20 USD alá juttatták az Intel részvényeit, csupán az amerikai befektetők labilis viselkedését jelzik, mivel eléggé stresszes helyzetben vannak az amerikai szituáció következtében, és csupán „langyosan“ reagálnak a kimondottan optimista hírekre. Az Intel 51%-os nyereség növekedése sem volt elegendő. Sajnos hasonló reakciókkal a közeljövőben is találkozhatunk, amíg a negatív hangulat nem tűnik el Amerikából. Kitűnő gazdasági eredmények elérése és az ilyen adatok megtartása következtében nincs okunk változtatni az ajánlásunkon e technológiai óriásra. A „vétel” ajánlást tartjuk, 30 USD célárral, 12 hónapos távlatban. Fio, o.c.p., a.s., Jana Havelková E hírt a Fio o.c.p., a.s. a Fio, burzovní společnost, a.s.-től vette át. A Fio o.c.p., a.s. felügyeleti szerve a Národná banka Slovenska (Szlovák Nemzeti Bank). E befektetési ajánlások tartalma nem volt közölve a kibocsátóval. A Fio, burzovní společnost, a.s. market maker a prágai értéktőzsdén (Burza cenných papírů Praha, a.s.) és az RM-SYSTÉM, a.s. elektronikus tőzsdén. A Fio, burzovní společnost, a.s. a következő kibocsátók árjegyzője: Komerční banka, a.s., ČEZ, a.s., Telefónica O2 C.R., a.s., UNIPETROL, a.s., Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, Orco Property Group, Philip Morris ČR a.s., Zentiva, a.s., Central European Media Enterprises, Ltd. A Fio, burzovní společnost, a.s. a befektetési ajánlások kapcsán rendszeres ellenőrzéssel előzi meg az érdekellentét kialakulását. A Fio, burzovní společností, a.s. felügyeleti szerve a Česká národní banka (Cseh Nemzeti Bank).

Legújabbak:

további hírek


Fio-broker

Belépés | Demó

Árfolyamok

CZK25,4459824,10802
USD1,048800,98769
GBP0,881490,83013
CHF1,019250,95986
PLN4,923624,63680

További devizák


X