Magyarul | English
Információ: 06-1-301-8745

Fio > Fio > Média > Sajtóközlemények > Kereskedési partner váltása az amerikai részvénypiacokon

Kereskedési partner váltása az amerikai részvénypiacokon

22.2.2011 14:54

Tisztelt ügyfelek,

ahogyan már korábban közöltük, a Fio banka, a.s., amely a Fio o.c.p., a.s. partnere, az USA részvénypiacain új kereskedőre és letétkezelőre tér át. Ezzel kapcsolatban szeretnénk Önöket részletesebben tájékoztatni az átmenet ütemezéséről és a szerződési feltételek változásairól.

Hogyan történik az átmenet?
Február 22-én közép-európai idő szerint 20.00 órakor lezárul az új, az USA részvénypiacaira irányuló megbízások fogadása és minden egyes aktív megbízás törlésére kerül sor. Tehát minden olyan megbízás törölve lesz, melynek érvényessége 2011.2.22-én, vagy későbbi dátummal végződik. Emiatt elnézést kérünk azon ügyfelektől, akiket a rövidített kereskedés érint. Ezt a lépést a viszonylag igényes rendszerváltozások során fellépő lehetséges komplikációk minimalizálása miatt voltunk kénytelenek megtenni. Az azt követő órákban azon dolgozunk majd, hogy ügyfeleink a következő napon szolgáltatásainkat teljes mértékben ki tudják használni. 2011.2.23-án 14 óra után elkezdjük fogadni az új megbízásokat, és amennyiben a Fio banka, a.s., amely a Fio o.c.p., a.s. partnere, és az amerikai parner között problémamentes lesz a kommunikáció, a megbízásokat közép-európai idő szerint 15:30 órakor küldjük a piacra, vagyis az amerikai fő kereskedési fázis kezdetekor.

Ki lesz az új amerikai partner?
Az USA piacain a Fio banka, a.s., amely a Fio o.c.p., a.s. partnere, jelenlegi partnere a Pinnacle Capital Markets LLC (értékpapír-kereskedő) és a Penson Financial Services (letétkezelő). Az új partner a Pershing LLC lesz, az ismert Bank of New York Mellon leányvállalata. A Pershing LLC az értékpapírkereskedő és letétkezelő funkcióját egyszerre tölti majd be.

Hogyan változnak a díjak?
Az elsődleges szembetűnő változás - melyet az ügyfeleink bizonyára üdvözölnek majd - az lesz, hogy csökkennek a kereskedési díjak. A Fio banka, a.s., amely a Fio o.c.p., a.s. partnere kereskedési díja változatlanul 7,95 USD marad 100 darabos részvényszámig a realizált tranzakció esetében, 100 darab részvényszám fölött pedig marad a 9,95 USD-os díj. Elmaradnak azonban az ECN-ek, vagyis az ún. elektronikus piacok díjai, - melyeken a kereskedés zajlik - melyek a jelenlegi feltételek alapján mindig felszámolásra kerültek a Fio banka, a.s. díjain felül. Abban az esetben viszont, ha az ügyfél a megbízás irányában önmaga szeretné kiválasztani a konkrét ECN-t, az adott befektetési termék minden egyes realizált darabja után 0,004 USD-os felárat számítunk fel. Mindazonáltal azt javasoljuk az Ügyfeleinknek, hogy az ECN kiválasztását bízzák az amerikai partnerünkre, ezáltal élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy csupán az alapdíj kerül felszámításra.

Hogyan érinti a változás az Extended Hours kereskedést?
Változások lesznek az ún. Extended Hours (a továbbiakban mint EH) esetében, vagyis a fő kereskedési fázis (közép-európai idő szerint 15:30 és 22:00 óra között) előtt és után történő kereskedéskor. A Pershing LLC nem teszi lehetővé, hogy egy megbízás aktív legyen az EH-ban is és a fő kereskedési időben is. Ez azt jelenti, hogy az EH-ban aktív megbízás érvényessége az adott EH lejártakor megszűnik, a fő kereskedési idő előtti fázisba (Pre-Market) irányuló megbízás érvényessége a fő kereskedési idő előtt lejár, valamint a fő kereskedési idő utáni fázisba (After Hours) irányuló megbízás érvényessége lejár a kereskedési fázis végén. A megbízás Pre-Market-be vagy az After Hours-ba irányítását az ügyfél csupán a megbízásadáskor állítja be. Az After Hours lejárata után EH-megjelöléssel megadott megbízás annak a kereskedési napnak a Pre-Market fázisába lesz irányítva, melyet az ügyfél határozott meg a megbízás érvényességénél. A Pre-Market lejárata után EH-megjelöléssel megadott megbízás annak a kereskedési napnak az After Hours fázisába lesz irányítva, mely megfelel a megbízás érvényességének. Az EH alatt megadott megbízás az EH csupán azon részére lesz irányítva, mely az adott pillanatban zajlik. Az EH-megjelöléssel rendelkező megbízás csupán egynapos lehet.

Hogyan változnak az intelligens utasítások?
A Pershing LLC jelenleg az intelligens utasítások korlátozott számát kínálja, ezek pedig a következők:
Stop-loss
Market On Open
Limit On Open
Market On Close
Limit On Close
Fill Or Kill
Immediate Or Cancel
All Or Nothing
A közkedvelt Trailing Stop intelligens utasítás egyelőre nincs támogatva. Az amerikai partnerünk igéretei szerint azonban ez az intelligens utasítás 2011 végére bevezetésre kerülhet.
Továbbra is megmarad a Bracket utasítás (nem az amerikai partner, hanem a Fio által támogatva).
Az összes intelligens utasítás leírását ITT találják.

Milyen piacokra lehet majd irányítani a megbízásokat?
A Pershing LLC közreműködésével a befektetési eszközökkel lehetséges kereskedni a NYSE és a NASDAQ amerikai piacokon, ugyanakkor elérhetőek az Over-the-Counter piacokon az OTC BB és a Pink Sheet is. A kereskedés a két legismertebb amerikai ECN, az ARCA és NASDAQ (korábban ISLD) közreműködésével zajlik. Ahogyan a fentiekben már említettük, a Fio ügyfeleinek már nem kell az ECN-ek kiválasztásával törődniük. Az amerikai partnerünk az aktuális piaci helyzet és a Best Execution Policy (az adott pillanatban a lehető legjobb áron történő teljesülés) figyelembe vételével maga biztosítja be a megbízás a konkrét ECN-re történő irányítását. Abban az esetben, ha az ügyfél saját belátása szerint szeretné kiválasztani az ECN-t, a megbízást az ECN ARCA-ra vagy a NASDAQ-ra irányíthatja.

Az Ön ügyfélszolgálataE hírt a Fio o.c.p., a.s. a Fio banka, a.s.-től vette át.
A Fio o.c.p., a.s. felügyeleti szerve a Národná banka Slovenska (Szlovákia Nemzeti Bankja).
Nyilatkozat a befektetési ajánlások tisztességes ismertetéséről

Legújabbak:

további hírek


Fio-broker

Belépés | Demó

Árfolyamok

CZK24,2562022,98080
USD1,105631,04121
GBP0,884350,83283
CHF1,003350,94489
PLN4,628494,35885

További devizák


X